Home / Estetik Diş Hekimliği / DİŞ TEMİZLİĞİ

DİŞ TEMİZLİĞİ

Plak nedir?

Bakteriler tarafından üretilen, bir gramında 200-500 milyon kadar bakteri barındıran, yapışkan saydam yüzeyi bulunan tabakaya plak diyoruz. Bakteriler dişe tutunabilmek için bir madde üretirler. Ağzımızı çalkalasak bile ne yazık ki plağı uzaklaştıramayız. Dextran dediğimiz madde yediğimiz yiyeceklerin küçük parçalarını yakalar, plak oluşturmak için bir sonraki öğüne kadar beklerler.Bu sebeple diş hekimleri düzenli olarak plak temizliği yaptırmanızı isterler. Aksi halde sertleşen plak diş taşlarını oluşturur.Yerleştikten sonra da diş ve diş eti hastalıklarını neden olurlar.Bu taşlar diş hekimi tarafından özel bir işlemle temizlenmelidir.

Plak kontrolünü nasıl sağlaya bilirz?

Eski teknikte sert diş fırçası kullanılırdı. Aşağı yukarı ve sağ sol hareketler yapılarak fırçalanırdı. Aralara kaçan besinlerde diş ipi kullanarak çıkarılırdı. Doğru olan ovalama tekniğiyle fırçalamaktır.Çocuklara ilk etapta bunu parmağıyla yapmasını öğretebilirsiniz. Fırçalaması içinde onun avuç içine yerleştirin kıllar esneyecek şekilde 15 cm kadar ileri geri hareket ettirin.Sonra basıncı hafifletip hareketleri hızlandırın ovalama işleminiz başlamıştır.Dişe zarar verecek kadar bastırmıyoruz fırçayı.Aksi halde diş minesini aşındırabilirsiniz.

Hkkında Dr. Sertaç Kızılkaya

Bakınız

علاج فلح الشفّة والحلق

Yarık Dudak Damak Tedavisi

Ağız damak veya çatı iki bölümden oluşur, (ön dişlerin arkasında ağız ön kemik parçası) sert damak ve yumuşak damak (ağız arkasındaki etli ve esnek bir bölüm). dudaklar yedinci haftaya dördüncü sırasında oluşan sırasında damak, gebelik dokuzuncu hafta altıncı oluşturulmaktadır. Orofasial yarıkların olarak, bebeğinizin dudak veya damak tamamen oluşturmayan ortaya en yaygın doğum kusurları oldukları Yarık dudak ve yarık damak, dudak veya damak fiziksel bir boşluk ya da bölünmüş bırakarak anılacaktır.

× WhatsApp ile randevu alın