Home / Estetik Diş Hekimliği / Diş Taşı Temizliği

Diş Taşı Temizliği

Diş Taşı Temizliğinin Önemi

Diş taşı ya da diğer adıyla tartar, dişlerin düzenli fırçalanmaması sonucunda ağızda oluşan mikropların tükürükle beraber oluşturdukları tabakadır. Bu tabaka mikropların barınmasına oldukça elverişli olduğundan geç kalınmadan temizlenme yoluna gidilmelidir. Temizletme konusunda da mutlaka konusunda iyi diş hekimlerine gidilmeli, uzman olmayan kişilere bu önemli tedavi bırakılmamalıdır.
Diş taşı temizliğinin önemi oldukça büyüktür. Çünkü diş eti rahatsızlıklarından korunmak için diş taşlarının ve diş eti ve çevresindeki bakterilerin ağızdan uzak tutulması gerekmektedir. Konusunda uzman diş hekimleri tarafından yapılan diş taşı temizleme uygulamasında diş minesine ve dişe zarar vermeyen metotlar kullanılmaktadır. Bu temizlik esnasında hava, su karışımıyla birlikte diş taşı için özel bir toz da kullanılmaktadır.
Diş taşı temizliği sonrasında kısa süre içerisinde tekrar diş taşı meydana geliyorsa, mutlaka diş fırçalama yöntemi gözden geçirilip fırçalama konusunda uzman tavsiyesine başvurulmalıdır.
Diş Taşının Dişe Verdiği Zararlar
Sosyal çevremizde diş ile ilgili bir konu olduğunda sıkça sözü geçen problemlerden biridir diş taşı. Bu kadar fazla konuşulmasının temel sebebi birçok insanın farklı nedenlerden de olsa bu sorunla karşılaşmış olmalarıdır. Diş taşının yaygın kullanılan bir diğer adı da tartardır.
Diş taşlarının oluşum süreci oldukça basittir. Dişleri uzun süre fırçalamamaktan oluşan ve diş yüzeyinde biriken mikropların, tükürükteki minerallerle birleşerek oluşturduğu tabakadır. Bu tabaka oluştuktan sonra fırçalama ya da kişinin kendisinin yapacağı işlemlerle temizlenememektedir. Böyle bir durumda geç kalınmadan diş hekimine gidilmeli ve diş hekiminin bu iş için tasarlanan uygun aletler ve metotlarla işlem yapması sağlanmalıdır.
Diş taşının zamanında temizlenmemesi sonucu diş taşının dişe verdiği zararlar diş hastalıklarını doğurmaktadır. Birçok diş eti rahatsızlığının temel sebebi diş taşıdır. Çünkü diş taşı olan bireylerde mikropların barınması çok daha kolaylaşır. Bu durumlarda diş etleri fazlasıyla kanar ve dişlerin rengi giderek koyulaşır. Bu durumla karşılaşmamak için mutlaka düzenli olarak dişler fırçalanmalı ve şüpheli durumlarda geç kalınmadan diş hekimine gidilmelidir.

Hkkında Dr. Sertaç Kızılkaya

Bakınız

علاج فلح الشفّة والحلق

Yarık Dudak Damak Tedavisi

Ağız damak veya çatı iki bölümden oluşur, (ön dişlerin arkasında ağız ön kemik parçası) sert damak ve yumuşak damak (ağız arkasındaki etli ve esnek bir bölüm). dudaklar yedinci haftaya dördüncü sırasında oluşan sırasında damak, gebelik dokuzuncu hafta altıncı oluşturulmaktadır. Orofasial yarıkların olarak, bebeğinizin dudak veya damak tamamen oluşturmayan ortaya en yaygın doğum kusurları oldukları Yarık dudak ve yarık damak, dudak veya damak fiziksel bir boşluk ya da bölünmüş bırakarak anılacaktır.

× WhatsApp ile randevu alın